Links

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Amsterdam Fossielvrij gaat in beroep!

De Gemeente Amsterdam wil de huizen in nieuwbouw-wijk Sluisbuurt op Zeeburgereiland aansluiten op een warmtenet. De warmte is afkomstig van afvalverbranding, een aardgascentrale en straks ook biomassa.

Dat klinkt niet erg klimaatvriendelijk, en dat is het ook niet. Onze Gemeente sluit expres duurzamere opties, zoals zonnepanelen en warmtepompen uit. Stichting Amsterdam Fossielvrij spant daarom een zaak aan met het doel het warmteplan voor de Sluisbuurt te vernietigen. De zittingsdatum is vastgesteld op donderdag 12 maart
2020, om 9.00 uur in Amsterdam, lngang F. Roeskestraat TOR. G.

Download hier: ‘Waar Vuur is, is Rook: Amsterdamse Stadswarmte in Tijden van VerduurzamingHet uitgebreide rapport door Dr Matthijs Hisschemöller van onderzoeksinstituut DRIFT in Rotterdam. Over de fouten en misstanden rondom het warmteplan Sluisbuurt.

Klik hier voor de aangevulde beroepsgronden

Steun onze fundraiser
Voor de zaak Sluisbuurt hebben we hulp ingeroepen van een gerenomeerd advocatenkantoor. Alle opbrengsten van de deze fundraiser gaan naar de juridische kosten die door dit kantoor wordt gemaakt ter behoeven van de zaak Sluisbuurt.

Kijk voor meer informatie op onze donatiepagina

De kosten voor het voeren van deze zaak hebben we geraamd op 7650,-
. *Dit is inclusief griffiekosten en opstellen van aanvullende bezwaren door onze advocate. Stichting Fossielvrij Amsterdam wordt 100% gerund door vrijwillige inzet en verdient geen geld aan dit initiatief. Alle ondersteuning- financieel of anderzijds – is hard nodig en zeer gewaardeerd!

← Terug naar homepage